Ga naar hoofdinhoud
06 - 109 36 045 info@topsportconnect.nl

Deze 88-jarige bokser in Losser kan jou leren boksen

Het personeel van kleppenfabrikant Wouter Witzel doet een middagje sport als vitaliteitstraining. En ziet hoe fit een 88-jarige bokser kan zijn.

“Pfoe…respect”, klinkt het met enige regelmaat op het grasveldje bij Wouter Witzel. Een deel van het personeel is zo moedig geweest op de vitaliteitsmiddag van de Losserse kleppenfabrikant niet voor wandelen, hardlopen, mountainbiken, dansen of mindfulness te kiezen. Ze krijgen een clinic van de Dutch Windmills, de befaamde Rotterdamse club van boksers op leeftijd.

Gek veel vitalere rolmodellen dan Kommer van Eersel vind je niet zo snel. De bijna 89-jarige is met zijn 1.64 en 56 kilo op het eerste gezicht geen imposante verschijning.

Soepel

Maar als de Kralinger eenmaal zijn Feyenoord-sokken en bokshandschoenen aanheeft, dwingen zijn goed gerichte stoten en het soepel voetwerk diep respect af bij tegenstander en publiek.

,,Ik weet niet eens wat ik hier zo mooi aan vind, maar het voelt zo geweldig lekker. Twee keer per week dan ga ik echt even helemaal los op de boksclub. Lekker zweten en na afloop douchen, ma wat voel je je dan weer heerlijk”, zegt de gepensioneerde kwaliteitscontroleur van fruit.

Onder de indruk

Diep onder de indruk is ook Turker Cetin (37), productiemedewerker bij Wouter Witzel. Hij krijgt van Van Eersel een lesje voetenwerk, punchen en blokkeren. Pakweg één decimeter, een paar kilootjes en meer dan een halve eeuw schelen de twee mannen die lekker in het zonnetje aan het sparren zijn.

,,Ik vind het ontzettend leuk om te doen, maar dit is best pittig”, zegt de Enschedeër. Hij heeft een jong gezin, werkt in twee ploegen en komt veel te weinig meer toe aan sporten. ,,Maar ik denk dat ik toch weer een keer wat ga doen. Als ik op m’n 88-ste net zo fit ben als deze meneer….. Ja, daar teken ik voor.”

,,Hij doet het echt niet gek hoor”, zegt Van Eersel bemoedigend, ,,boksen is hartstikke gezond, je beweegt al je spieren. Als je mekaar maar niet op het koppie wil raken hé… Dat roepen we bij elke training: niet op het koppie. Voor de rest niks aan de hand. Stijf? Nooit.”

Geen spelletje

Leuk, zo’n boksclinic, maar beslist geen spelletje. Wouter Witzel wil z’n 150 personeelsleden graag fit en gezond houden en dat blijft niet bij een middagje clinics. Sinds enkele maanden is er twee keer per week 20 minuten bedrijfsfitness. ,,Wanneer je personeel fit is, presteer je als bedrijf gewoon beter en kun je de concurrentie aan,” zegt Annemarie Heuvel van TopSport Connect, mede-organisator van de clinics.

Bron artikel: Tubantia
Bron video: RTV Oost

Back To Top