Ga naar hoofdinhoud
06 - 109 36 045 info@topsportconnect.nl

Pionier in de dop

“Allemaal familie”

Ondernemer Robbin Wagenaar vindt het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen als leidinggevende. Voor zichzelf én voor zijn medewerkers. Hij liet zich inspireren door de pioniers.

Robbin vormt samen met zijn vader de directie van Stacon Plaatbewerking, een bedrijf in de metaalindustrie. Stacon Plaatbewerking levert al bijna 40 jaar zetwerk en speciale gevelplaten aan een brede en tevreden klantenkring. Van lekdorpel tot nokstuk en profielplaten.

Op mijn eigen manier

Robbin: “Mijn vader is nu 70, ik ben 39 en ik neem het bedrijf over. Maar ik wil het wel graag op mijn eigen manier doen en daar krijg ik van mijn vader gelukkig alle ruimte voor. lk wil niet een ouderwetse leider zijn die vertelt wat er moet gebeuren, ik ben veel liever een coach voor mijn mensen. Want het personeel is het kloppend hart van ons bedrijf. We zijn een familiebedrijf, ik beschouw alle 14 medewerkers als familie.”

Om zich goed voor te bereiden, bezoekt Robbin veel bijeenkomsten en laat hij zich overal inspireren. “lk volg cursussen op het gebied van praktisch leidinggeven, ga naar lezingen van bijvoorbeeld de pioniers, en neem een kijkje in de keuken bij andere bedrijven. Zo ben ik onder andere op bezoek geweest bij pionier Hilbert Wiechers van Wiechers Wonen om te kijken hoe ze daar werken. Ook ga ik iedere maand naar een coach die mij helpt in mijn ontwikkeling als leidinggevende. En ik heb het hele bedrijf door laten lichten door Topsport Connect. Een bedrijf dat topsport en bedrijven aan elkaar verbindt en experts en topsporters inzet om mensen in organisaties mentaal en lichamelijk vitaler te maken.”

Meer verantwoordelijkheid, hogere productie

“lk vind het belangrijk dat de medewerkers zich gehoord voelen, dat ze vertrouwen krijgen en verantwoordelijkheid. Zo is iedere medewerker op de werkvloer zelf verantwoordelijk voor 1 machine. lk merk dat de mensen dat vertrouwen prettig vinden, want je voelt je serieus genomen. En het werkt! Sinds we op die manier werken, is de productie omhoog gegaan. Vroeger vertelde de baas wat je moest doen. Mensen deden hun werk, en verder ook niets. Nu doen we het samen. Als we een keer druk zijn, krijg ik te horen: “Hee Robbin, ik denk dat je maar eten moet bestellen, want we werken vanavond nog even door met z’n allen.”

IJzersterk bedrijf

Deze manier van werken is in de wereld van de metaalbedrijven erg vernieuwend. Robbin: “lk ben er trots op dat we als Stacon koploper zijn op dit gebied. We zijn door 5xbeter genomineerd voor de titel IJzersterk Bedrijf.”

5xbeter is een samenwerking tussen werkgevers en vakbonden in de metaalindustrie. Het doel is om bedrijven in de metaalbewerking veiliger en gezonder te laten werken. Een IJzersterk Bedrijf is een bedrijf dat serieus werk maakt van veilig, schoon en gezond werken.

Robbin: “Motivatie, een positieve houding en teamgeest zijn daarbij de sleutel tot succes. Daarom zijn wij trots op onze nominatie.”

Bron: Stacon

Back To Top