Ga naar hoofdinhoud
06 - 109 36 045 info@topsportconnect.nl

Sporten op het werk

Familiebedrijf Pentas heeft vanaf de start een enorme betrokkenheid richting alle medewerkers gekend. De wens dat iedereen zich op zijn plek voelt en onderdeel uitmaakt van een grote familie is door de jaren heen centraal blijven staan.

Sinterklaasfeesten waarbij zowel partner als kinderen welkom zijn, is daar slechts 1 voorbeeld van. 

Naast het creëren van een fijne werksfeer is de focus langzaam ook meer naar vitaliteit gegaan. Zo werd het rookbeleid verder aangepast en werd er hulp geboden bij het stoppen met roken. Ook initiatieven tot hardloopwedstrijden worden door Pentas al een aantal jaar trouw gedaan. Het belang van een goede gezondheid drong verder en verder door net als de vraag: Wat zou Pentas hierin voor de medewerkers nog meer kunnen betekenen?

Na een uitgebreide enquête om zowel het belang als de behoefte van medewerkers duidelijk te krijgen, zijn recent de eerste stappen gezet om enkele van de ideeën realiteit te laten worden. Voortaan kan er door iedereen 2 keer per week gesport worden op het werk. Er is hierbij de keuze tussen Core stability (zorgen dat je romp, schouders, knieën, enz.) sterker worden, Intensieve training met kracht en conditie en Ontspanning zodat je mentaal fit blijft.   

Dit initiatief wordt van harte omarmd en daarnaast draagt het ook nog eens bij aan zowel de teamgeest als de werksfeer. 

Een verder vervolg op het gebied van vitaliteit wordt niet uitgesloten, maar eerst wordt er van deze stap maar eens goed genoten. 

Extra punten:

  • Ontspan onder werktijd (middels meditatie en ontspanningsoefeningen)
  • Core training
  • Intensief training onder werktijd
  • Professionele begeleiding voor TopsportConnect ( https://topsportconnect.nl)

Hier nog een heel stuk over vitaliteit die meegenomen kan worden in het artikel: https://topsportconnect.nl/vitality/

Wat feedback van collega’s:

  • heerlijk even je hoofd leegmaken en daarna ga ik vol energie weer aan het werk.
  • het is fijn dat ik kan sporten, voor mij is dat een steuntje in de rug om beter te functioneren
  • Ik ben oprecht blij dat ik mag sporten in werktijd, even een break en je leert collega’s op een andere manier kennen. 
  • Fijn om mee te doen en dit vult aan dat ik nu bewuster leef en ben al afgevallen. Ik kan de broekriem al 2 gaatjes opschuiven. 
  • Ik vind het fijn dat we ook de rug en de buikspieren trainen.

Maakindustrie

Een industrieel bedrijf (maakindustrie) met tientallen vestigingen door heel Nederland heeft twee uitdagingen: het vitaal en inzetbaar houden van het huidige personeel, gemiddelde leeftijd van de medewerkers ligt  rond de vijfenveertig. Tegelijk wil het bedrijf jonge talentvolle technici aan zich binden. Topsport Connect adviseert een vitaliteitcampagne, waar de imagowaarde van een bekende topsporter met affiniteit voor techniek aan verbonden is. De campagne werkt naar twee kanten:  het inspireren en activeren van de eigen medewerkers, onder andere door workshops, beweeg- en sportactiviteiten, clinics en een roadshow;  het profileren als aantrekkelijke werkgever richting jonge technici, bijvoorbeeld via scholen en evenementen. In de slipstream krijgt het imago van vitale werkgever met hart voor medewerkers een behoorlijk zetje.

Back To Top