Ga naar hoofdinhoud
06 - 109 36 045 info@topsportconnect.nl

Sporten tijdens werktijd bij Wouter Witzel BV

Sinds begin februari is een groep van zo’n 100 collega’s fanatiek aan het sporten. Twee keer per week doen zij, onder begeleiding van een instructeur, oefeningen ter versterking van de benen, armen, buik- en rugspieren. Ook je balans en lenigheid zullen hierdoor verbeteren. Bovendien draagt het gezamenlijk sporten bij aan motivatie en groepsgevoel. De reacties zijn dan ook erg positief!

            

Enkele uitspraken van deelnemers:

  • “Je ziet en spreekt collega’s op een andere manier.”
  • “Ik heb ’s middags veel meer energie.”
  • “Fantastisch dat we dit onder werktijd mogen doen, anders komt er bij mij niets van terecht!”
  • “Er is een teamgevoel en we hebben tussendoor echt lol.”
  • “Het is soms best zwaar, maar wel een overwinning op mijzelf. Ik heb me opgegeven voor de sportschool, mijn buik gaat er nu echt af!”

Samen fitter en sterker
Annemarie Heuvel van TopSport Connect, die het trainingsprogramma verzorgt: “Je doet het voor jezelf. Als je je fitter en vitaler voelt, werkt dat in z’n totaliteit door. Je wordt minder snel ziek, maar je krijgt ook meer tijd voor andere leuke dingen. En als je je goed voelt, ga je prettiger met elkaar om en heb je meer voor elkaar over.”

Gezonde medewerkers
Uiteraard heeft ook een goede werkgever als Wouter Witzel belang bij gezonde medewerkers. Annemarie: “Ze krijgen meer plezier in hun werk, het ziekteverzuim gaat omlaag, en als de mensen fysiek én mentaal sterker zijn, is ook het bedrijf sterker. Dat is belangrijk om als bedrijf stand te houden.”

Ook aangepaste oefeningen
Het is mooi dat er een grote opkomst is uit de werkplaats, maar die mag nog groter worden. Annemarie: “Ook mensen met fysieke klachten moedig ik graag aan om te komen. Er kijkt een fysiotherapeut mee, die de oefeningen eventueel op maat kan aanpassen.”

Bron: Interne nieuwsbrief Wouter Witzel BV

Back To Top