Ga naar hoofdinhoud
06 - 109 36 045 info@topsportconnect.nl

Topsport Connect brengt bedrijven in beweging

Vitale mensen in vitale organisaties, daar zet Topsport Connect zich voor in. Want medewerkers die vanuit een goede balans met passie en energie werken, maken het verschil. En daar plukken bedrijven weer de vruchten van.

Investeren in vitaliteit loont

Voor werkgever en werknemer.Topsport Connect helpt met het opzetten en organiseren van vitaliteitsprogramma’s en maakt het belang van vitaliteit in organisaties bespreekbaar. Zo brengen wij bedrijven letterlijk in beweging.

Waarom investeren in vitaliteit als bedrijf?

Je medewerkers zijn je kostbaarste bezit. Investeren in vitaliteit is daarom niet meer alleen de verantwoordelijkheid van werknemers zelf. Onderzoek toont aan dat het een belangrijke pijler is voor een duurzame inzetbaarheid en een gezond bedrijf. Vitaliteit bevordert de betrokkenheid en het werkplezier en het bespaart uiteindelijk vele kosten. Door er samen tijd, geld en energie in te steken, wordt je een aantrekkelijke werkgever die klaar is voor de toekomst.

De drie grootste beweegredenen voor bedrijven om te investeren in vitaliteit:

1. Je personeelsbestand vergrijst

We moeten met z’n allen langer doorwerken. Medewerkers gaan later met pensioen en er zijn – vooral in de technische sector – minder jongeren beschikbaar. Hierdoor vergrijst het personeelsbestand. Als bedrijf moet je daarom zuinig omspringen met je kostbaarste bezit. Door een scherp oog te hebben voor belastbaarheid, competentieontwikkeling en voorkomen van fysieke en mentale slijtage, stel je medewerkers in staat langer een positieve bijdrage te leveren aan jouw bedrijfsdoelstellingen.Door jouw bedrijf te profileren als vitaal bedrijf hou je je bestaande medewerkers langer vast en blijf je aantrekkelijk voor nieuwe aanwas.

2. Minder ziekteverzuim bespaart kosten

Een zieke werknemer kost het bedrijf ongeveer 1,5 tot 2 keer hun bruto loon. Met actief vitaliteitsbeleid kan het verzuim met 2% dalen en dat levert het bedrijf meteen geld op. Bij een gemiddelde loonsom van 40.000 euro is dat al gauw een besparing van 800 euro per medewerker. Fatsoenlijk eten en bewegen voorkomt 70% van de welvaartsziekten.Verstandig dus om (een deel van) dit geld te investeren in preventieve en positieve activiteiten die een gunstig effect hebben op minder ziekteverzuim.

3. Klaar voor de toekomst

De ontwikkelingen in de markt en maatschappij gaan razendsnel. Dit vraagt om innovaties, nieuwe technologieën, meer ondernemerschap en zelfsturing. Ook de (internationale) concurrentie neemt toe. Als bedrijf (en medewerker) zul je je hier op moeten aanpassen. Als jij lekker in je vel zit, ben je innovatiever en creatiever. Door samen te bewegen creëer je teamgeest en inspiratie. Zo worden je medewerkers je grootste ambassadeurs!

Onze werkwijze

TopsportConnect is ervan overtuigd dat het bij het ontwikkelen, plannen en uitvoeren van een vitaliteitsprogramma draait om de effectiviteit in de praktijk. Immers: van mooie voornemens, dikke beleidsrapporten of wetenschappelijke theorieën alleen wordt niemand vitaler. Om het gedrag en de sociale en fysieke omgeving in positieve zin duurzaam te veranderen en medewerkers bewuster, vitaler en gezonder te laten leven, hebben wij een stappenplan ontwikkeld om gestructureerd en in afstemming met de doelgroep interventies te ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren.

Waarom Topsport Connect

Met kleine stapjes kom je ver(der). Als je maar de juiste snaar raakt. Alleen dan is gedragsverandering te realiseren. Topsport Connect maakt dat haalbaar. Topsport Connect staat voor versnellen, versterken en verbinden. We verbinden gezondheid en bedrijven aan elkaar om mensen in organisaties mentaal en lichamelijk vitaler te maken. Dat doen we met maatwerk en op een persoonlijke manier. Topsport Connect neemt werkgever en werknemer bij de hand op zoek naar de beste aanpak. De persoonlijke begeleiding op de werkvloer is de kracht van het programma.

Annemarie Heuvel

Drijvende kracht achter Topsport Connect is Annemarie Heuvel. Zelf speelde ze waterpolo op het hoogste niveau. De lessen die ze daarin opdeed, vertaalt ze nu in haar dagelijkse werk als lifestyle coach: “De sport heeft me gebracht waar ik nu ben. Van nature weet ik wat het is en hoe het voelt om topfit te zijn. Je elke dag een beetje beter voelen, mentaal en fysiek, brengt veel geluk. Dat is trainbaar. Mijn drive om anderen te helpen in hun mentale en fysieke gezondheid is groot. En het mooie is: met kleine dingen kun je al veel bereiken. “Hoe gaaf is het als je ouder wordt en nog steeds moeiteloos zware boodschappen kunt tillen of met je kleinkind kunt ravotten!”

Elke dag een beetje slechter merk je niet, maar elke dag een beetje beter wel

De filosofie van Topsport Connect is even logisch als doeltreffend. “Elke dag een beetje slechter merk je niet, maar elke dag een beetje beter wel”. Dat is het uitgangspunt. Iedereen wil gezond zijn, maar daar moet je wel wat voor doen. “Door die mogelijkheid te bieden op of via het werk, maak je de drempel laag en heb je er als bedrijf direct voordeel van.”

Achter Annemarie staat een sterk team. Stuk voor stuk specialisten en coaches die hun sporen hebben verdiend in verandermanagement, coaching en het motiveren en activeren van mensen.

Neem contact op voor een vrijblijvende gesprek!

Back To Top